Monetární politika americké centrální banky během současné krize a její vliv na ekonomiku USA - Murár, David; Koderová, Jitka; Houštecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem práce je provést analýzu nástrojů měnové politiky, které Fed v boji proti současné finanční krizi použil, jejich účinnost a vliv na bankovní a reálný sektor americké ekonomiky. Nejprve se budu zabývat stručnou charakteristikou Fedu jako centrální banky USA a dále se zaměřím na standardní nástroje, které pro výkon měnové politiky používá. Větší důraz bude kladen na nestandardní nástroje, jejichž použití je v bankovní historii zcela bezprecedentní. Dopodrobna budou popsány mechanismy jejich fungování, cíle, které jimi Fed sledoval, a následně dopady na bankovní sektor a reálnou ekonomiku, tzn. HDP, nezaměstnanost a inflaci. Na závěr porovnám vytyčené cíle s dosaženými výsledky a pokusím se odhadnout budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses