Možnosti obchodu a podnikání v Číně - Kratochvíl, Jan (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku luxusního zboží na čínském trhu. V teoretické části je zevrubně popsáno, co je to luxus a jak je třeba přistupovat k luxusní značce. Praktická část se snaží o následující: najít specifika čínských spotřebitelů luxusního zboží, zjistit, jak toto zboží vnímají, jak k němu přistupují a především, proč si luxusní zboží kupují. Nakonec se práce snaží identifikovat odlišnosti čínského trhu a na základě těchto poznatků poskytnout doporučení českým luxusním firmám, které chtějí být úspěšné se svými produkty na čínském trhu.