Vývoj kolektivního vyjednávání v NHL, vznik a analýza kolektivní smlouvy z roku 2012/13 - Mach, Jiří (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem kolektivního vyjednávání v NHL. Představuje organizační strukturu NHL i odborů, zastupujících hráče. Dále popisuje kolektivní spory z historie, jejich příčiny a důsledky. Pokud je to možné analyzuje stav ligy po dobu trvání kolektivních smluv a jejich vliv na fungování ligy. Mezi hlavní cíle patří představení nové kolektivní smlouvy z roku 2012/13 a průběhu vyjednávání. Dále odhaluje způsob fungování důležitých mechanismů, jež mají přímý vliv na průběh sezóny.