Komparace dlouhodobého hmotného majetku dle ČÚS a IFRS - Malířová, Veronika (2013)
Cílem bakalářské práce bylo provést komparaci vykazování dlouhodobého hmotného majetku (DHM) dle Českých účetních standardů (ČÚS) a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Postup řešení vychází od vymezení vykazování DHM dle ČÚS a IFRS přes zobrazení rozdílů mezi nimi až k aplikaci na řešených příkladech s komentáři. Při rozboru pravidel vykazovaní DHM byli zjištěny rozdíly spočívající v rozdílném legislativním pohledu a možnostech volby řešení.