Komparace dlouhodobého hmotného majetku dle ČÚS a IFRS - Malířová, Veronika; Peprníčková, Mariana; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce bylo provést komparaci vykazování dlouhodobého hmotného majetku (DHM) dle Českých účetních standardů (ČÚS) a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Postup řešení vychází od vymezení vykazování DHM dle ČÚS a IFRS přes zobrazení rozdílů mezi nimi až k aplikaci na řešených příkladech s komentáři. Při rozboru pravidel vykazovaní DHM byli zjištěny rozdíly spočívající v rozdílném legislativním pohledu a možnostech volby řešení.
Vedoucí práce: Mariana Valášková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses