Hodnotenie výkonnosti vybraných európskych bánk - Kapsová, Milena (2014)
Diplomová práca sa zaoberá finančnou analýzou výkonnosti troch európskych bánk KBC Group, Deutsche Bank a Lloyds Banking Group v období 2001-2013. Práca sa zamerala na porovnanie účtovných výsledkov s výsledkami, ktoré vykazuje tržná analýza vývoja ceny akcie. Súčasťou výkladu je aj rozklad rizika pomocou tržného modelu na systematickú a idiosynkratickú zložku a jeho porovnanie s rizikami vypočítanými na základe účtovných výkazov. Časové obdobie bolo zvolené s dôrazom na poslednú finančnú krízu z roku 2008 a predmetom výkladu je zachytiť vplyv finančnej krízy na správanie európskych bánk.