Hodnotenie výkonnosti vybraných európskych bánk - Kapsová, Milena; Blahová, Naďa, 1958-; Kučera, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práca sa zaoberá finančnou analýzou výkonnosti troch európskych bánk KBC Group, Deutsche Bank a Lloyds Banking Group v období 2001-2013. Práca sa zamerala na porovnanie účtovných výsledkov s výsledkami, ktoré vykazuje tržná analýza vývoja ceny akcie. Súčasťou výkladu je aj rozklad rizika pomocou tržného modelu na systematickú a idiosynkratickú zložku a jeho porovnanie s rizikami vypočítanými na základe účtovných výkazov. Časové obdobie bolo zvolené s dôrazom na poslednú finančnú krízu z roku 2008 a predmetom výkladu je zachytiť vplyv finančnej krízy na správanie európskych bánk.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses