Marketingová strategie České podnikatelské pojišťovny - Besperát, Lukáš (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu marketingoví strategie České podnikatelské pojišťovny, jejím cílem je kromě samotné analýzy také zhodnocení úspěšnosti marketingové strategie a to na základě srovnání meziročního nárůstu zisku v závislosti na výdajích do marketingu. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde nejdříve popisuji marketingové prostředí, strategický marketing a marketingový mix v pojišťovnictví. V druhé části se věnuji obecně pojišťovnictví, krátkému popisu současné situace na českém pojistném trhu. Poslední 2 kapitoly se již věnují společnosti samotné, představuji společnost a její klíčová odvětví součástí této kapitoly je i SWOT analýza ČPP. Poslední kapitola se věnuje samotné marketingové strategii ČPP jejíž součástí je i zhodnocení úspěšnosti marketingové strategie.