Analýza potenciálního rozvoje využívání CNG v silniční dopravě v podmínkách České republiky - Štefan, Jan; Louda, Jiří; Malý, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce analyzuje ekonomické a environmentální dopady rozšiřování využívání stlačeného zemního plynu v silniční dopravě České republiky. Z environmentálního hlediska jsou sledovány emise vypouštěné do ovzduší v porovnání s konvenčními palivy a z ekonomického hlediska cena vozu na stlačený zemní plyn a jeho provoz. Dále je zkoumána současná legislativa regulující toto palivo a podpora ze strany státu a je provedena komparativní analýza s Itálií, která již má významný podíl stlačeného zemního plynu v dopravě. Z výsledů práce plyne, že stlačený zemní plyn je ekonomicky zajímavé palivo, které navíc produkuje nižší emise do ovzduší a do budoucna se očekává jeho rychlý rozvoj. Největší překážkou rozvoje stlačeného zemního plynu je nedostatečná infrastruktura plnicích stanic a nízké povědomí veřejnosti o tomto palivu. Pro podporu rozvoje využívání stlačeného zemního plynu se lze inspirovat v ekonomických a legislativních nástrojích, které jsou zavedeny v Itálii.
Vedoucí práce: Jiří Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses