Finanční analýza a finanční plán společnosti Baťa, akciová společnost - Bělinová, Kristýna (2014)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti BAŤA, akciová společnost, za období 2008 -- 2012 a zpracovat komparaci výsledků jak s odvětvím (třída CZ NACE 4772), tak s jednou konkurenční společností z téhož odvětví. Dále pak nastínit krátkodobý finanční plán pro rok 2013. Vše bude vypracováno z pohledu externího analytika. Práce je rozdělena na tři hlavní části. V první, metodické, části jsou vysvětleny jednotlivé metody a ukazatele finanční analýzy, které následně budou využity v části druhé, aplikační. Druhá část současně obsahuje i srovnání výsledků s odvětvím a konkurenční společností. Třetí část obsahuje již zmíněný nástin krátkodobého finančního plánu. Práce je ukončena závěrem, který shrnuje celkovou finanční situaci společnosti.