Porovnání míry nezaměstnanosti v České republice a v Singapuru skrze pracovně - právní legislativu a zdanění práce - Bretšnajdr, Jakub (2013)
Cílem této práce je porovnat míru nezaměstnanosti v České republice a v Singapuru a vysvětlit její rozdílné hodnoty skrze pracovně -- právní legislativu a zdanění práce. Míra nezaměstnanosti v obou zemích je kategoricky odlišná (ČR cca 8,5%, Singapur cca 2%). Z takto vysokého rozdílu v mírách nezaměstnanosti lze usoudit, že zaměstnávání pracovníků je snazší v Singapuru, než v ČR. V této diplomové práci budou především objasněny důvody takto vysokých rozdílů v mírách nezaměstnanosti obou zemí. V první části práce bude zkoumána míra nezaměstnanosti, míra zdanění práce a pracovně právní legislativa v ČR, a ve druhé části ty samé faktory v Singapuru. V třetí části práce budou následně všechny tyto faktory porovnány a z nich bude poté učiněn závěr celé práce. Závěrem práce bude shrnutí nejdůležitějších rozdílů v míře zdanění práce a v pracovně -- právních legislativách obou zemí a bude navrhnut nejlepší model pro obě země, vycházející z daných dat.