Zvyšujú elektronické aukcie efektívnosť verejných zákazok? - Kopásková, Miriam (2014)
Táto bakalárska práca je zameraná na problematiku verejného obstarávania v Slovenskej republike s pohľadom na používanie elektronických aukcií. Umožňuje získať komplexný prehľad o súčasnom stave legislatívnej regulácie, ktorá sa dotýka používania elektronických aukcií. Venuje sa teoretickým vymedzeniam základných pojmov, ktoré s procesom obstarávania súvisia a následne sú tieto teoretické poznatky aplikované na konkrétne údaje verejných zákazok, čo napomôže dôkladne pochopiť skúmanú tému. Získané údaje o verejných zákazkách ďalej analyzujem. Použité hypotézy buď potvrdzujem alebo vyvraciam. V závere hodnotím nepriamy pozitívny vplyv elektronických aukcií na efektívnosť verejných zákazok.