Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje akciové společnosti ABS Jets - Potapov, Denis (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti ABS Jets a. s. Obsahuje zhodnocení finančního zdraví této společnosti v letech 2004 až 2012 a nástin předpokládaného budoucího vývoje podniku. Práce je rozdělená do dvou hlavních částí, a to metodickou a praktickou. V rámci metodické části jsou popsány metody a postupy finanční analýzy, které pak byly využity v praktické části. Praktická část obsahuje spočítané a okomentované finanční ukazatele, porovnání výsledků analýzy společnosti ABS Jets a jejích konkurentů a hodnocení finančního zdraví podniku pomocí bonitních a bankrotních modelů. Na závěr praktické části je nastíněn budoucí vývoj ABS Jets podle vývoje makroekonomických ukazatelů a podle vývoje odvětví soukromé letecké dopravy.