Člověk v tísni a jeho podíl na odstraňování škod po povodních 2013 Dobrovolnictví jako součást aktivního občanství...? - Hradecká, Tereza; Vymětal, Petr; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na roli dobrovolnické aktivity při mimořádných událostech. Cílem této práce je prozkoumat činnost o.p.s. Člověk v tísni v souvislosti s odstraňováním škod po povodních v červnu 2013 se zaměřením na aktivitu vyvíjenou za účelem aktivizace dobrovolníků. Jako hlavní výzkumná otázka je stanoveno, zda jsou neziskové organizace v dnešní době schopny oslovit nárazové dobrovolníky a jaké prostředky k tomu používají. První část práce se věnuje teoretickému zakotvení pojmů občanská společnost,dobrovolnictví a vývoji dobrovolnických aktivit v České republice. Ve druhé části práce se charakterizuje společnost Člověk v tísni, která během povodní v červnu 2013 organizovala pomoc lidem postiženým touto živelnou katastrofou. Poslední část se zaměřuje na samotný projekt organizace pomoci SOS Povodně 2013, kde se analyzuje přístup organizace k veřejné pomoci a účinnost tohoto přístupu v komparaci s jinými organizacemi, které se do odstraňování škod po povodních zapojily.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses