Vývoj regulace úvěrového rizika - Haushalterová, Gabriela (2014)
Tato práce se primárně zabývá vývojem regulace úvěrového rizika v komerčních bankách a standardy, které pro tuto regulaci stanovuje Basilejský výbor pro bankovní dohled, který je součástí Banky pro mezinárodní platby v Basileji (BIS). Náplní práce je vymezení kapitálových požadavků na výši regulatorního kapitálu pro expozice podhléhající úvěrovému riziku nebo riziku protistrany a pro sekuritizovaná aktiva v rámci Basel II. a následně jeho porovnání s nově představenou úpravou Basel III.