Vývoj regulace úvěrového rizika - Haushalterová, Gabriela; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce se primárně zabývá vývojem regulace úvěrového rizika v komerčních bankách a standardy, které pro tuto regulaci stanovuje Basilejský výbor pro bankovní dohled, který je součástí Banky pro mezinárodní platby v Basileji (BIS). Náplní práce je vymezení kapitálových požadavků na výši regulatorního kapitálu pro expozice podhléhající úvěrovému riziku nebo riziku protistrany a pro sekuritizovaná aktiva v rámci Basel II. a následně jeho porovnání s nově představenou úpravou Basel III.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses