Pražské jaro 1968 - konflikt interpretací - Hlaváčová, Kamila (2014)
Bakalářská práce se zabývá obdobím pražského jara, které se stalo významnou etapou československých dějin. Toto období je charakteristické pokusem československých politiků a společnosti o nastolení specifické cesty k socialismu. Cílem práce je zodpovězení otázky, zda s sebou obrodný proces 60. let nesl potenciál vzniku politického pluralismu a možné zárodky demokratizace společnosti, nebo zda šlo pouze o proces liberalizace. Odpověď na tuto otázku je hledána především pomocí analýzy dobových dokumentů, návrhů reforem a procesu vzniku nekomunistických organizací.