Pražské jaro 1968 - konflikt interpretací - Hlaváčová, Kamila; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Houda, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá obdobím pražského jara, které se stalo významnou etapou československých dějin. Toto období je charakteristické pokusem československých politiků a společnosti o nastolení specifické cesty k socialismu. Cílem práce je zodpovězení otázky, zda s sebou obrodný proces 60. let nesl potenciál vzniku politického pluralismu a možné zárodky demokratizace společnosti, nebo zda šlo pouze o proces liberalizace. Odpověď na tuto otázku je hledána především pomocí analýzy dobových dokumentů, návrhů reforem a procesu vzniku nekomunistických organizací.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses