Systémy elektronického obchodování na devizových trzích - Klapka, Tomáš (2014)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá strukturou devizového trhu se zaměřením na subjekty a obchodní systémy, a to v současné podobě i z historického hlediska. Jsou zde také popsány změny na devizovém trhu, které nastaly se zavedením elektronických systémů a nejnovější technologické trendy. Cílem praktické části je bližší popis a srovnání vybraných klientských elektronických systémů podle různých kritérií.