Rozmelnenie daňového základu a presun zisku - Múčka, Richard; Tepperová, Jana; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca sa venuje problematike rozmelnenia daňového základu a presunu zisku. Cieľom práce je vysvetliť toto slovné spojenie, charakterizovať ako môže dôjsť k vzniku takejto činnosti a rovnako ukázať opatrenia, ktoré majú zabrániť týmto praktikám. Následne sa práca zameriava na využitie týchto praktík nadnárodnými spoločnosťami a dopadom na štáty. Pre splnenie cieľov je práca rozdelená do šiestich kapitol. Prvé dve kapitoly charakterizujú pojmy daňový únik, vyhýbanie sa plateniu daní a daňové raje. V tretej a štvrtej kapitole je pozornosť venovaná samotnému problému rozmelnenia daňového základu a presunu zisku, príčinám jeho vzniku, opatreniam, ktoré majú týmto praktikám zabrániť a či sa jedná alebo nejedná o trestné konanie. Posledné dve kapitoly sú zamerané na využívanie týchto praktík nadnárodnými spoločnosťami a ako tieto činnosti dopadajú na štáty
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses