Vývoj daní na území ČR a daňové příjmy od roku 1993 - Jirsová, Daniela (2014)
Tato práce se zabývá vývojem daní na území České republiky v 19. a 20. století a vývojem daňových příjmů od roku 1993. Hlavním cílem práce je zjistit, jak se daňová soustava během 19. a 20. století proměňovala, a analyzovat vývoj daňových příjmů státního rozpočtu od roku 1993 do současnosti. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá základními strukturálními změnami v daních během 19. a 20. století. Důraz je kladen především na daně přímé. Ve druhé části je provedena analýza daňových příjmů státního rozpočtu. Podrobněji rozebrány jsou daně s největším výnosem.