Vývoj daní na území ČR a daňové příjmy od roku 1993 - Jirsová, Daniela; Vítek, Leoš, 1970-; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce se zabývá vývojem daní na území České republiky v 19. a 20. století a vývojem daňových příjmů od roku 1993. Hlavním cílem práce je zjistit, jak se daňová soustava během 19. a 20. století proměňovala, a analyzovat vývoj daňových příjmů státního rozpočtu od roku 1993 do současnosti. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá základními strukturálními změnami v daních během 19. a 20. století. Důraz je kladen především na daně přímé. Ve druhé části je provedena analýza daňových příjmů státního rozpočtu. Podrobněji rozebrány jsou daně s největším výnosem.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses