Imigrační a integrační politika po roce 1989 - Baghdasaryan, Inesa (2014)
Migrace je důležitým světovým jevem, který se stále rozšiřuje díky globalizačním procesům. Cílem této práce je zmapování české imigrační a integrační politiky po roce 1989 a na základě primárního výzkumu a analýzy odborných textů zhodnotit, zda Česká republika přispívá k začleňování imigrantů do majoritní společnosti či nikoliv. Text je rozdělen do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na definování klíčové terminologie související s integrační a imigrační politikou. Druha kapitola se blíže věnuje vývoji české integrační a imigrační legislativy. Poslední kapitola pak aplikuje teoretické poznatky na samotné imigranty žijící na území České republiky.