Pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla - Skalová, Pavla; Ducháčková, Eva, 1958-; Řehák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce nazvané "Pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla" je zmapovat český trh tohoto pojištění a na vybraných pojišťovnách ukázat jeho konkrétní podobu. Součástí textu jsou doplňková připojištění a asistenční služby související se zmiňovaným pojištěním. Práce také obsahuje obecné informace o tomto pojištění, jeho historický vývoj a také současnou legislativní podobu. Důležitou součástí je kapitola "Faktory ovlivňující výši pojistného". V této kapitole jsou srovnávány ceny pojistného u jednotlivých pojišťoven a vlivy různých faktorů na ni. Výsledkem práce je zjištění, že velikost pojišťovny nemá vliv na cenu pojistného ani na poskytované služby.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses