Komparace stability daňových systémů ve vybraných státech - Sizaya, Bella (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání daňových systémů Velké Británie, České republiky a Ruské federace z hlediska frekvence změn, které proběhly v daňových legislativách těchto států za posledních třináct let. Hlavním cílem je zjistit, zda lze daňový systém České republiky považovat za stabilní ve srovnání s daňovými systémy vybraných států. V teoretické části jsou uvedené ukazatele, které podle dosavadních průzkumů ovlivňují stabilitu daňových systémů. V praktické části jsou popsané daňové systémy a jejich stabilita z hlediska zvolených ukazatelů. Analytická část obsahuje komparaci daňových systémů vybraných států, na základě které jsou vyvozené závěry odpovídající hlavnímu cíli této práce.