Stínové bankovnictví - Novotný, Tomáš (2014)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou stínového bankovnictví. Práce je teoreticky zaměřena. Jejím cílem je poskytnout celkový pohled na systém stínového bankovnictví. Text je rozdělen do čtyř částí. První část obsahuje vymezení stínového bankovnictví a popsání jeho charakteristických znaků. V druhé části je vysvětleno zprostředkování úvěrů ve stínovém bankovnictví a proces sekuritizace. Třetí část je zaměřena na zmapování situace v oblasti zavádění regulatorních opatření pro stínové bankovnictví. Poslední část je věnována statistickému pohledu na stínové bankovnictví.