Testování vlivu politické orientace na hospodaření místních samospráv - Beitl, Marek; Dufek, Luboš; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá politickými stranami, politickou orientací a hospodařením místních samospráv. Nejprve se věnuje teoretickému vymezení těchto pojmů a dalších aspektů, které jsou s nimi spojeny, a v druhé části tyto teoretické znalosti aplikuje v praxi, kde testuje vliv politické orientace na hospodaření místních samospráv, konkrétně vliv toho, jak vládnoucí koalice v 10 městech v České republice hospodaří s vybranými položkami rozpočtů měst v období od roku 2002 do roku 2012. Z devíti zkoumaných položek rozpočtů byla u čtyř z nich prokázána statistická významnost a u těchto významných proměnných byly sestaveny a okomentovány regresní funkce.
Vedoucí práce: Luboš Dufek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses