Úloha a role sociální sítě a její vliv na volební preference - Dušek, Jakub; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Váňa, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je zjistit, jakým způsobem vnímají politické strany úlohu a roli sociálních sítí a jak jich využívaly ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013. Především se práce zaměřuje na předvolební kampaně stran a jejich porovnání z pohledu efektivity. Výzkum je proveden formou řízených rozhovorů s představiteli osmi nejúspěšnějších stran dle volebních výsledků v roce 2013. Rozhovory udávají ucelený pohled odborníků na danou problematiku a říkají, jakým způsobem se dá efektivita sociálních sítí měřit. Metodou empirického měření interních dat je dále porovnána efektivita jednotlivých stran pro vybrané sociální sítě. Práce potvrzuje, jak významným nástrojem politické propagace mohou sociální sítě v současné době být. Také shrnuje poznatky, jakým způsobem politické strany se sociálními sítěmi hospodaří a které strany jsou nejefektivnější.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses