Záchranné programy americké vlády a FEDu v době finanční krize - Korolev, Alexander; Stádník, Bohumil; Fičura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V roce 2008 vznik finanční krize ve Spojených státech zásadně ovlivnil celosvětovou ekonomiku. Ve velké míře táto změna je způsobená protikrizovými opatření, které provádí americká vláda a federální rezervní systém. Cílem dáne bakalářské práce je analyzovat jednotlivá opatření a posoudit úspěšnost jejích celkového působení. Proces hodnocení je založen na postupech metody 3E, která sleduje hospodárnost, účelovost a efektivnost programů. Každý krok je oceněn samostatně s použitím cost -- benefit analýzy, ekonometrické analýzy nebo sledováním příslušných ukazatelů. Provedený výzkum stanovil neúspěšnost balíčku záchranných opatření i když některé programy měli docela pozitivní vliv. Nicméně pomocí provedených analýz byl naznačen možný budoucí vývoj některých ekonomických veličin a směr rozvoje samotného finančního systému spojených států.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses