Veřejné finance v ČR a na Slovensku - Sukovský, Stanislav (2014)
Táto bakalárska práca sa venuje porovnaniu vybraných ukazovateľov medzi Slovenskom a Českou republikou. Cieľom tejto bakalárskej práce je priblížiť vývoj indikátorov od roku 1995 a následne ich medzi spomínanými krajinami porovnať. Ukazovatele, ktorými sa v práci zaoberáme sú: daňová sústava, daňová kvóta, elasticita výnosov z daní(DPPO, DPFO, DPH), elasticita verejných výdavkoch, verejný dlh a úroky z verejného dlhu. Práca je rozdelená do troch kapitol, ktoré majú predovšetkým praktické zameranie s prvkami teoretickej časti. V prvej kapitole skúmame dané indikátory pre Slovensko. V druhej kapitole sa zameriavame na Českú republiku. V poslednej kapitole sa sústredíme na porovnanie indikátorov medzi Českom a Slovenskom.