Veřejné finance v ČR a na Slovensku - Sukovský, Stanislav; Vítek, Leoš, 1970-; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Táto bakalárska práca sa venuje porovnaniu vybraných ukazovateľov medzi Slovenskom a Českou republikou. Cieľom tejto bakalárskej práce je priblížiť vývoj indikátorov od roku 1995 a následne ich medzi spomínanými krajinami porovnať. Ukazovatele, ktorými sa v práci zaoberáme sú: daňová sústava, daňová kvóta, elasticita výnosov z daní(DPPO, DPFO, DPH), elasticita verejných výdavkoch, verejný dlh a úroky z verejného dlhu. Práca je rozdelená do troch kapitol, ktoré majú predovšetkým praktické zameranie s prvkami teoretickej časti. V prvej kapitole skúmame dané indikátory pre Slovensko. V druhej kapitole sa zameriavame na Českú republiku. V poslednej kapitole sa sústredíme na porovnanie indikátorov medzi Českom a Slovenskom.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses