Vliv vybraných makroekonomických veličin na výnos daně z příjmů - Nešleha, Matěj, 1992- (2014)
Výnos daně z příjmů fyzických osob v České republice v čase kolísá. Výše výnosu daně v jednotlivých letech může být způsobena mnoha různými faktory. Cílem této práce je tyto faktory vymezit a analyzovat sílu jejich vlivu právě na výši výnosu daně z příjmu. Analýza je provedena na datech za Českou republiku v letech 2003 až 2012. Na základě hodnot korelačních koeficientů jednotlivých proměnných jsou vybrány faktory s nejvyšší mírou závislosti, u kterých je následně analyzována síla závislosti pomocí regresní analýzy.