Vliv vybraných makroekonomických veličin na výnos daně z příjmů - Nešleha, Matěj, 1992-; Tepperová, Jana; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Výnos daně z příjmů fyzických osob v České republice v čase kolísá. Výše výnosu daně v jednotlivých letech může být způsobena mnoha různými faktory. Cílem této práce je tyto faktory vymezit a analyzovat sílu jejich vlivu právě na výši výnosu daně z příjmu. Analýza je provedena na datech za Českou republiku v letech 2003 až 2012. Na základě hodnot korelačních koeficientů jednotlivých proměnných jsou vybrány faktory s nejvyšší mírou závislosti, u kterých je následně analyzována síla závislosti pomocí regresní analýzy.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses