Srovnání sazeb u daně z přidané hodnoty - Kořínková, Lucie (2014)
Cílem této práce je porovnat sazby DPH všech států EU. Teoretická část je podrobněji zaměřena na současný stav legislativy v oblasti sazeb u DPH v ČR a ve stručnosti popsané sazby DPH uplatňované v ostatních státech EU. Praktická část této práce je zaměřena na sazby DPH uplatňované u některých druhů zboží či služeb. Obsahem práce je i ve stručnosti popsaná harmonizace daňových sazeb.