Komparativní analýza implicitních a statutárních sazeb v EU - Meričko, David (2014)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat a porovnat vývoj implicitních a vybraných statutárních daňových sazeb v Evropské unii v letech 1995 až 2011, dále pak porovnat rozdíly tohoto vývoje mezi novými a starými členskými státy. V první kapitole se věnuji základním teoretickým východiskům týkajících se daňových systémů a daňového zatížení, dále pak popisu implicitních daňových sazeb jako ukazatele efektivní míry zdanění. Druhá kapitola obsahuje samotnou komparativní analýzu provedenou pomocí grafů. V třetí kapitole jsem provedl regresní analýzu závislosti hodnot implicitních sazeb na statutárních.