Komparativní analýza implicitních a statutárních sazeb v EU - Meričko, David; Čuříková, Hana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat a porovnat vývoj implicitních a vybraných statutárních daňových sazeb v Evropské unii v letech 1995 až 2011, dále pak porovnat rozdíly tohoto vývoje mezi novými a starými členskými státy. V první kapitole se věnuji základním teoretickým východiskům týkajících se daňových systémů a daňového zatížení, dále pak popisu implicitních daňových sazeb jako ukazatele efektivní míry zdanění. Druhá kapitola obsahuje samotnou komparativní analýzu provedenou pomocí grafů. V třetí kapitole jsem provedl regresní analýzu závislosti hodnot implicitních sazeb na statutárních.
Vedoucí práce: Hana Čuříková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses