Bankovní unie - Urbánková, Kateřina; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou evropské bankovní unie. Zachycuje počátky integračních procesů v Evropě, které vyústily do vzniku samotné Evropské unie. Zaměřuje se také na vývoj regulace a dohledu úvěrových institucí v Evropské unii, přičemž je zde řešena i problematika harmonizace českého bankovnictví s požadavky Evropské unie. Dále jsou zde popsány základní pilíře bankovní unie a jejich konstrukční prvky. Součástí textu je i zhodnocení dopadů existence bankovní unie na bankovní sektor České republiky. Toto hodnocení vychází z analýzy specifických charakteristik českého bankovního sektoru. Obsahem je i celá řada názorů na projekt bankovní unie od českých ekonomů, politiků, České národní banky, až po zahraniční odborníky. Dále se práce zaobírá zátěžovými testy prováděnými Evropskou centrální bankou a Českou národní bankou.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses