Ochrana kulturních památek - Ianchenko, Valeriia; Maaytová, Alena; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku financování ochrany kulturních památek. První část definuje důvody aktuality problematiky, příslušné pojmy používané v práci, legislativní úpravu památkové péče, původ a základy mezinárodní ochrany kulturních památek. Druhá část je zaměřena na možnosti financování provozu, údržby a případné potřebné obnovy a rekonstrukce kulturních památek. U každé ze tří základních možností, kterými jsou financování ze soukromého, veřejného sektoru nebo podpora z nadnárodních fondů, jsou posuzované výhody a nevýhody. Vztah mezi státem a kulturou je vysvětlen na příkladu státní kulturní politiky. V závěru je vyhodnocení aktuální situace, posouzení efektivnosti legislativních a finančních nástrojů na ochranu kulturního dědictví, možnosti, návrhy a doporučení pro vylepšení systému památkové péče a současného stavu kulturních památek.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses