Finanční analýza a finanční plán Zeelandia, spol. s r.o. - Lorenc, Adam (2014)
Cílem bakalářské práce je zpracovat finanční analýzu společnosti Zeelandia s.r.o. z pohledu externího analytika za období v letech 2008 až 2012. Dále provést porovnání ve vybraných ukazatelích s podniky ze stejného odvětví a vypracovat nástin krátkodobého finančního plánu na rok 2013. Práce obsahuje metodickou část, ve které je vymezen a popsán využitý teoretický aparát, následuje aplikační část, kde jsou tyto metody aplikovány na konkrétní podnik a jejich výsledky porovnávány s jinými vybranými podniky. Na závěr je proveden nástin krátkodobého finančního plánu.