Zdanění příjmů neziskové organizace v ČR - Krbcová, Nikola; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem této bakalářské práce je ,,Zdanění příjmů neziskové organizace v ČR." Hlavním cílem mé práce je upozornit na vzniklé rozdíly v daňové povinnosti neziskové organizace způsobené různorodým pochopením ZDP, které může mít vliv na zdanění příjmů z hlavní činnosti. ZDP není totiž ve zdanění neziskových organizací exaktní a neziskové organizace si ZDP mohou vyložit různě. Bude vytvořeno několik variant výkladu ZDP. Budou použita data z účetnictví, z hospodářského řádu, ze stanov a z daňového přiznání neziskové organizace Junák - svaz skautů a skautek ČR na vypočtení daňové povinnosti. Dle závěrečného porovnání všech výsledků variant výkladu lze konstatovat, že zdanění příjmů neziskových organizací je velmi složité a nestejný výklad ZDP má vliv na výši daňové povinnosti. Doporučila bych více specifikovat ZDP a stanovit striktní pravidla pro zdanění příjmů neziskových organizací.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses