Analýza čisté investiční pozice/zahraniční zadluženosti České republiky, Polska a Maďarska - Novoselova, Ksenia; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu a komparace čisté investiční pozice a zahraniční zadluženosti České republiky, Polska a Maďarska. Práce je rozdělená do dvou části, kde v první teoretické části jsou popsány a vysvětleny základní pojmy, v návaznosti na které je pak rozpracovaná druhá praktická část. Budou definovány jednotlivá salda platební bilance, zahraniční dluh a mezinárodní investiční pozice a jejich vzájemná propojenost. Analýza v praktické části bude probíhat pomocí zjištění aktuálního stavu těchto veličin ve vybraných zemích a jejich historického vývoje v období transformace. Na základě zjištěných výsledků bude provedená komparace vybraných zemí.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses