Uplatnění vybraných aspektů fúzí na Vodňanskou drůbež 2010 - Milotová, Aneta; Janičíková, Monika; Bobek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Obsahem této práce je zpracování oblasti fúzí v českých podmínkách a analyzování přínosů fúze na praktickém příkladě. Fúze a akvizice už dlouhou dobu nabývají významu, zvláště v těchto nepříznivých dobách jsou investorům nabízeny výhodné transakce k diverzifikování rizika. Cílem metodické části je analyzování právních, účetních, daňových a dalších významných aspektů fúzí. Předmětem praktické části je zhodnocení fúze sloučením čtyř společností zabývající se zpracováním a prodejem drůbeže. Pro ucelenost analýzy je zprvu ohodnocena finanční situace akvizičních kandidátů. Úspěšnost transakce je následně posouzena z pohledu managementu společnosti a dle provedené analýzy za použití poměrových ukazatelů finanční analýzy.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses