Vládne cenné papiere v Českej republike a na Slovensku - Popaďák, Ján (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnanie inštitucionálneho nastavenia emisií štátnych cenných papierov v Českej republike a na Slovensku a porovnanie vývoja emisií a parametrov štátnych cenných papierov medzi Českom a Slovenskom. V prvých troch kapitolách sa práca zaoberá inštitucionálnym nastavením, respektíve právnym prostredím emisií štátnych dlhopisov v oboch krajinách. V poslednej štvrtej kapitole je porovnaný vývoj tržného prostredia v obidvoch krajinách a následne aj vývoj emisií štátnych dlhopisov v Česku a na Slovensku.