Finanční analýza firmy ZENIT, s.r.o., Čáslav - Voráčková, Denisa (2014)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy firmy ZENIT, s.r.o., Čáslav. Práce je členěna na dvě základní části. V první části je vymezena metodika, která bude následně uplatněna v části praktické. Samostatná praktická část pak zpracovává údaje z pětiletého období od roku 2008 do roku 2012. Nejprve je provedena horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, následuje analýza vybraných poměrových ukazatelů doplněna o srovnání s hodnotami dvou konkurenčních podniků a na závěr je pomocí bankrotního modelu IN 05 zhodnoceno finanční zdraví analyzovaného podniku. V samostatném závěru jsou pak shrnuty poznatky z provedené analýzy.