Finanční analýza firmy ZENIT, s.r.o., Čáslav - Voráčková, Denisa; Holečková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy firmy ZENIT, s.r.o., Čáslav. Práce je členěna na dvě základní části. V první části je vymezena metodika, která bude následně uplatněna v části praktické. Samostatná praktická část pak zpracovává údaje z pětiletého období od roku 2008 do roku 2012. Nejprve je provedena horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, následuje analýza vybraných poměrových ukazatelů doplněna o srovnání s hodnotami dvou konkurenčních podniků a na závěr je pomocí bankrotního modelu IN 05 zhodnoceno finanční zdraví analyzovaného podniku. V samostatném závěru jsou pak shrnuty poznatky z provedené analýzy.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses