Měření kreditních rizik - Havlíček, Radek (2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice měření a modelování kreditních rizik. Definuje samotný pojem kreditního rizika, zmiňuje jeho specifika a zasazuje jej do kontextu dalších finančních rizik, včetně jeho zasazení do risk managementu současných finančních institucí. Nastiňuje motivy vedoucí k rozvoji regulace, modelování a měření kreditního rizika a prezentuje současný stav těchto oblastí. Představuje a popisuje základy vybraných modelů zabývajících se kreditním rizikem a zmiňuje jejich specifika, výhody a nevýhody. Práce dále vybrané modely srovnává specifikovanými kritérii a vyvozuje závěry vycházející z této komparace.