Měření kreditních rizik - Havlíček, Radek; Blahová, Naďa, 1958-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice měření a modelování kreditních rizik. Definuje samotný pojem kreditního rizika, zmiňuje jeho specifika a zasazuje jej do kontextu dalších finančních rizik, včetně jeho zasazení do risk managementu současných finančních institucí. Nastiňuje motivy vedoucí k rozvoji regulace, modelování a měření kreditního rizika a prezentuje současný stav těchto oblastí. Představuje a popisuje základy vybraných modelů zabývajících se kreditním rizikem a zmiňuje jejich specifika, výhody a nevýhody. Práce dále vybrané modely srovnává specifikovanými kritérii a vyvozuje závěry vycházející z této komparace.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses