Aplikace bankrotních a bonitních modelů ve finanční analýze - Směták, Martin (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá bankrotními a bonitními modely, jež poskytují prvotní náhled na důvěryhodnost podniku. Práce je rozdělena do dvou stěžejních částí. Teoretická část práce seznamuje čtenáře se vznikem jednotlivých modelů, jejich charakteristickými rysy, popisem výpočtu a způsobem jejich využití v praxi. Cílem je v praktické části aplikovat modely zmíněné v teoretické části na společnost Česká zbrojovka a.s. a celkově tak ohodnotit tento podnik z hlediska prosperity a náchylnosti k bankrotu. Výpočty jsou provedeny pro léta 2009 až 2012, což umožňuje porovnání výsledků jednotlivých modelů v průběhu času. V závěru je shrnuto celkové počínání si České zbrojovky a.s. v analyzovaném období.