Finanční analýza EUROGEMA CZ, a.s. - Kűchler, Jiří (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou finanční analýzy společnosti EUROGEMA CZ, a. s. za období let 2008 až 2012. Práce je členěna celkem na tři části. V první a druhé části je vytvořeno určité teoretické zázemí pro následné analýzy a závěry. Přesněji řečeno, první část se zabývá vymezením metodiky finanční analýzy. V této části je přinesen pohled na některé finanční ukazatele, které jsou následně používány v praktické části práce. Dále v druhé části je blíže představena následně analyzovaná společnost EUROGEMA CZ, a. s. Hlavním účelem poslední třetí části je provedení finanční analýzy této uvedené společnosti, zhodnocení získaných výsledků a vyvození patřičných závěrů.