Tržní riziko banky v době nízkých úrokových sazeb - Pelešková, Kateřina (2014)
Práce zkoumá dopady nízkých úrokových sazeb na různé subjekty na finančním trhu a náklady bank způsobené přeceněním dluhopisů v případě nárůstu těchto sazeb. Pomocí replikačních portfolií následně analyzujeme vyrovnání těchto ztrát ve třech modelových situacích.